Umirovljenici, aktivan dio zajednice

Udruga za obrazovanje, kulturu i razvoj civilnog društva ”Lutum‘’ u partnerstvu sa Sisačko-moslavačkom županijom, Domom za starije osobe Glina i Zajednicom športskih udruga Grada Gline provodi projekt ”Umirovljenici, aktivan dio zajednice”. Projekt se provodi kroz poziv “Pridruži se – Aktivni u mirovini” Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za unaprjeđenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika i sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 1.539.160,00 kuna, iznos EU potpore je 1.308.286,00 kuna, dok je iznos RH potpore 230.874,00 kuna.

Problem koji se želi riješiti provedbom projekta je socijalna isključenost umirovljenika, loše zdravstveno stanje, izoliranost i isključenost iz zajednice. Cilj je kroz stvaranje novih oblika partnerstva uz financiranje pomoću EU sredstva ojačati kapacitete organizacija civilnog društva na provedbu aktivnosti aktivnog starenja i rasta kvalitete života umirovljenika. Ciljana skupina projekta su organizacije civilnog društva, dok su krajnji korisnici umirovljenici. Aktivnosti su usmjerene vođenju dnevnog boravka, edukaciji, psihofizičkoj aktivaciji, očuvanju zdravlja, međugeneracijskoj suradnji, jačanju kreativnih vještina, uključenosti i vidljivosti umirovljenika.

Više informacija o projektu može se pronaći u brošuri koja se nalazi na poveznici: Umirovljenici, aktivan dio zajednice.